• English
Logo van Veilig Erfgoed
Veilig Erfgoed
 

Kennisdag 6 december: Erfgoed en Terreur

Datum: 
6 december 2016 - 09:00 tot 18:00
Locatie: 
Rijksmuseum Amsterdam

Na de aanslagen in o.a. België en Frankrijk is er ook in Nederland een verhoogde terreurdreiging. Tijdens de kennisdag staat de vraag centraal wat deze dreiging inhoudt en hoe erfgoedinstellingen hiermee om kunnen gaan. Welke concrete maatregelen kunnen beheerders van musea, archiefinstellingen, bibliotheken en monumenten binnen de eigen organisatie nemen?

De kennisdag is een samenwerking tussen de Nationale UNESCO Commissie, Stichting het Rijksmuseum Amsterdam, de Museumvereniging en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Programma
Het ochtendprogramma omvat presentaties van onder meer de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel en van specialisten op het gebied van veiligheidsbeleid en terrorisme.

Tijdens het middagprogramma gaan de deelnemers in workshops aan de slag met vragen en krijgen zij voorbeelden en handvatten aangereikt om binnen de eigen organisatie een antwoord te vormen op terreurdreiging. De dag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Voor wie
De kennisdag is specifiek bedoeld voor professionals werkzaam in een erfgoedinstelling en die verantwoordelijk zijn voor veiligheidsbeleid en/of bezoekersmanagement.

Waar en wanneer
De bijeenkomst vindt plaats van 09.00 - 17.30 uur in het auditorium van het Rijksmuseum.

Aanmelden
Deelname aan deze kennisdag is gratis. U kunt zich hier aanmelden. Wij verwachten een ruime belangstelling. Per organisatie kunnen zich daarom maximaal twee afgevaardigden aanmelden.*

* Bij zeer grote belangstelling kunnen wij instellingen vragen één persoon af te vaardigen.

Voor meer informatie of vragen mail mevrouw Tomasouw (h.tomasouw@rijksmuseum.nl).